Oudergeledingen

Activiteitencommissieweb11.jpg

Onze school heeft een activiteitencommissie die bestaat uit ouders van leerlingen. De commissie houdt zich bezig met het organiseren van allerlei activiteiten voor de school, zoals de dierendagkeuring, de jaarlijkse bloemenmarkt, het pleinfeest en de avondvierdaagse.

Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad is ingesteld om op democratische wijze ouders en personeel inspraak te geven in het onderwijs. Een MR op school is wettelijk verplicht en bestaat uit een oudergeleding en een personeelsgeleding. De rechten en plichten van de medezeggenschapsraad staan in ‘de Wet Medezeggenschap op Scholen’ verwoord. Zaken waarvoor de MR een instemmings- of adviesbevoegdheid heeft, zijn het vaststellen of wijzigen van het schoolplan, de formatie, het vakantierooster en andere beleidsmatige zaken.

Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad

De vereniging VPCBO heeft een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad die uit twintig leden bestaat: van elke school één ouderlid en één personeelslid uit de medezeggenschap van de tien aangesloten scholen. De GMR toetst en weegt het beleid van de vereniging.